دستاورد| ایران، دومین کشور صاحب فناوری تولید بتن پارچه‌ای

دستاورد| ایران، دومین کشور صاحب فناوری تولید بتن پارچه‌ای


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 97759
متخصصان ایرانی به عنوان دومین کشور پس از انگلستان به دانش فنی تولید بتن پارچه ای دست یافتند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محسن حسینی از دانشکده عمران و انرژی دانشگاه جامع امام حسین (ع) درباره محصول بتن پارچه‌ای اظهار کرد: ساختار این بتن پارچه‌ای بدین صورت است که یک پارچه سه بعدی است که پودر سیمان مشتقات در داخل پارچه سه بعدی قرار می‌گیرد. یک لایه ژئوممبران دارد که در کارخانه و خط تولید رول شده و در محیط کارگاهی پهن می‌شود و سپس با آب پاشی هیدراته شده و مقاوم می‌شود.

وی ادامه داد: مقاومت بتنی که در حالت عادی در طول ۲۰ روز به آن می‌رسیم با بتن پارچه ای تنها در عرض ۷۲ ساعت محقق می شود.

این فناور گفت: کاربرد آن برای لاینینگ کانال‌های درجه ۳ و ۴، ترانشه‌ها، کف و سقف از این محصول استفاده می‌کنیم و همچنین در سازه‌های سریع الاحداث همچون سنگرها نیز استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: استفاده از تکنولوژی روز دنیا در پروژه های فنی و مهندسی و اجرای سازه‌های سریع الاحداث میتواند در کاهش هزینه های ساخت و افزایش سرعت اجرای پروژه ها سهم بسزایی ایفا کند. یکی از تکنولوژی های جدید در حوزه مدیریت بحران و پروژه های عمرانی بتن پارچه ای است.

وی گفت: بتن پارچه ای یک محصول کامپوزیتی انعطاف پذیر متشکل از پارچه های سه بعدی آغشته به پودر سیمان است که در صورت پاشیدن آب بر روی آن در مدت زمان کوتاهی سخت شده و لایه‌ای نازک، بادوام، ضد آب و مقاوم در برابر آتش ایجاد می‌کند.

حسینی گفت: استفاده از پارچه بتنی سبک و پرکاربرد در زمان وقوع بحران های طبیعی نظیر سیل، زلزله و طوفان میتواند در کوتاهترین زمان ممکن شرایط حیات مجدد را به مناطق بحران زده بازگرداند به طوریکه سرعت اجرای بتن پارچه ای در مقایسه با بتن معمولی ۱۰ برابر است.

بیشتر بخوانیم